Život pun mogućnosti

Centar za inkluziju i podršku u zajednici kao prijavitelj te partneri Grad Labin, Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije i Udruga za promicanje stvaralaštva Artstudio, od 01.05.2015. do 31.08.2016. provodili su projekt „Život pun mogućnosti“. Pridruženi suradnici na projektu bili su Istarska županija, Centar za socijalnu skrb Labin, Centar za socijalnu skrb Pula, Volonterski centar Istra.

Opći cilj projekta bio je unaprijediti zapošljivost osoba s intelektualnim teškoćama u Istarskoj županiji razvojem novih socijalnih usluga koje nedostaju u zajednici. Specifični cilj projekta bio je povećati kompetencije za tržište rada i zapošljivost osoba s intelektualnim teškoćama razvojem dnevnih radnih aktivnosti te jačanjem aktivnog sudjelovanja u zajednici. Kroz 14 mjeseci provedbe projekta ostvareni su slijedeći projektni rezultati: pokrenut rad Centra za radnu inkluziju sa dnevnim programom radnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama, razvijena podrška u aktivnom uključivanju osoba s invaliditetom u zajednicu te upoznata javnost s projektom i diseminirana dobra praksa projekta.

Ukupni proračun projekta i iznos bespovratnih sredstava iznosio je 1.458.765,00 kuna, pri čemu 85% su sredstva Europskog socijalnog fonda, a 15% sredstva Državnog proračuna. Projekt se provodio u okviru Operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013″, prioritetne osi 2 – Jačanje socijalnog uključivanja i integracija osoba u nepovoljnom položaju, a u okviru Poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3″.

Za više informacija o projektu slobodno nas kontaktirajte na:
Centar za inkluziju i podršku u zajednici, Pula, Ujevićeva 1
052 522 236 ured(a)centar-podrske.hr

Za više informacija o fondovima EU:
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr

web-loga-EU