Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri III

Nastavljamo s provedbom usluge osobne asistencije osobama s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri. Nakon dva provedena projekta sufinancirana sredstvima ESF-a na kojem smo bili nositelji i partneri, nastavak usluge osobne asistencije osiguralo je nadležno ministarstvo izravno osiguravši financijsku potporu Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Istre.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike sklopilo je sa Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Istre Ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava kojim je osiguran nastavak pružanja usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom koje su uslugu koristile kroz projekte financirane sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Navedenim ugovorom financira se projekt Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri III čija je ukupna vrijednost 52.519,49 eura. Razdoblje provedbe projekta je od 1. veljače 2023. godine do najkasnije 30. lipnja 2023. godine.

Cilj projekta je pružati uslugu osobne asistencije za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osobe s intelektualnim i/ili mentalnim oštećenjima, na području Istarske županije, radi unapređenja njihove socijalne uključenosti i kvalitete života, zapošljavanjem osobnih asistenata.

Više o projektima osobne asistencije možete saznati na profilu na društvenoj mreži: Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama u Istri.

Za sve informacija slobodno nas kontaktirajte:
UOITI, HR-52100 Pula, Kraška 1
email: ured(a)uoiti.hr
kontakt osoba: Ozren Catela
telefon: 095 242 55 56

Projekt Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri III financira se temeljem Ugovora o izravnoj dodjeli financijskih sredstava s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Ministarstvo financira ovaj projekt temeljem Odluke o izravnoj dodjeli financijskih sredstava udrugama za nastavak pružanja usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom koje su uslugu koristile kroz projekte financirane sredstvima Europskog socijalnog fonda KLASA: 983-01/22-01/21, URBROJ: 524-07-01-02-01/3-23-92, od 19. siječnja 2023. godine.