Projekt usluge osobne asistencije nastavlja se u smanjenom opsegu

I nadalje se provodi projekt kojim se pruža usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama kroz koji je usluga pružena za ukupno 17 korisnika. Nažalost, veliki broj korisnika prestao je koristiti uslugu zbog teškoća u odobravanju tromjesečnih zahtjeva za nadoknadom sredstava od strane ugovornog tijela, a što uzrokuje nedostatak sredstava potrebnih za isplatu plaća osobnim asistentima, tako da danas uslugu prima tek 7 korisnika.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre provodila je projekt Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri II (kodni broj: UP.02.2.2.14.0088).

Projekt se provodio u razdoblju od 26.05.2021. do 26.01.2023., a više o projektima osobne asistencije saznajte na profilu na društvenoj mreži: Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama u Istri.

Specifični cilj projekta bio je pružati uslugu osobne asistencije za 16 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osobe s intelektualnim i/ili mentalnim oštećenjima, na području Istarske županije, radi unapređenja njihove socijalne uključenosti i kvalitete života, zapošljavanjem osobnih asistenata.

Proračun projekta i iznos bespovratnih sredstava iznosio je 1.920.905,04 kuna od čega 85% sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Republika Hrvatska iz Državnog proračuna.

Više informacija o fondovima EU:
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr

Za sve informacija slobodno nas kontaktirajte:
UOITI, HR-52100 Pula, Kraška 1
email: ured(a)uoiti.hr
kontakt osoba: Ozren Catela
telefon: 095 242 55 56