Odobreno prvo tromjesečno izvješće projekta “Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri II”

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre predala je prvo tromjesečno izvješće o provedbi usluge osobne asistencije u okviru odobrenog projekta “Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri II”. Tijekom izvještajnog razdoblja pružena je usluga osobne asistencije za 7 korisnika usluge, a ukupno je za pružanje usluge utrošeno 138.212,73 kn koji su i odobreni u cijelosti.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre provodi projekt „Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri II”. Zahvaljujući ovome projektu omogućen je nastavak pružanja usluge osobne asistencije korisnicima kojima je ista pružana kroz prethodni projekt „Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri”.

Projekt se provodi u razdoblju od 26.05.2021. do 26.01.2023., a više o projektima osobne asistencije saznajte na profilu na društvenoj mreži: Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama u Istri.

Specifični cilj projekta pružati uslugu osobne asistencije za 16 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osobe s intelektualnim i/ili mentalnim oštećenjima, na području Istarske županije, radi unapređenja njihove socijalne uključenosti i kvalitete života, zapošljavanjem osobnih asistenata.

Proračun projekta i iznos bespovratnih sredstava iznosi 1.920.905,04 kuna od čega 85% sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Republika Hrvatska iz Državnog proračuna.

Više informacija o fondovima EU:
www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr

Za sve informacija slobodno nas kontaktirajte:
UOITI, HR-52100 Pula, Kraška 1
095 242 55 56 ured(a)uoiti.eu
kontakt osoba: Ozren Catela