Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri II

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre provodila je projekt „Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri II”. Zahvaljujući ovome projektu omogućen je nastavak pružanja usluge osobne asistencije korisnicima kojima je ista pružena kroz prethodni projekt „Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri”. Nastavak pružanja usluge osobne asistencije omogućen je kroz projekt “Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri III” koji se financira iz državnog proračuna u razdoblju od 01.02.2023. do 30.06.2023.


Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre provodila je projekt Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri II (kodni broj: UP.02.2.2.14.0088).

Projekt se provodio u razdoblju od 26.05.2021. do 26.01.2023., a više o projektima osobne asistencije saznajte na profilu na društvenoj mreži: Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama u Istri.

Specifični cilj projekta bio je pružati uslugu osobne asistencije za 16 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osobe s intelektualnim i/ili mentalnim oštećenjima, na području Istarske županije, radi unapređenja njihove socijalne uključenosti i kvalitete života, zapošljavanjem osobnih asistenata.

Proračun projekta i iznos bespovratnih sredstava iznosio je 1.920.905,04 kuna od čega 85% sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Republika Hrvatska iz Državnog proračuna.

Više informacija o fondovima EU:
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr

Za sve informacija slobodno nas kontaktirajte:
UOITI, HR-52100 Pula, Kraška 1
email: ured(a)uoiti.hr
kontakt osoba: Ozren Catela
telefon: 095 242 55 56