Korisnici usluge iz Buzeta sudjelovali u 20. Susretima prijateljstva

U petak 27.05.2022. u Škropetima kraj Pazina održani su jubilarni 20. susreti prijateljstva koji su ove godine okupili gotovo 200 sudionika iz cijele Istre te Rijeke i Daruvara. 10 ekipa takmičilo se u 6 igara: Casino štafeta, Naše gore list, Kaciola, Špeža, Viseća kuglana i Potezanje konopa! Bila je to još jedna prilika za međusobno druženje i zabavu, širenje poznanstava i prijateljstva te puno pozitivne energije.

Na susretima je nastupila i ekipa Buzet koja je bila sastavljena od postojećih i novih korisnika usluge osobne asistencije, popraćena s njihovim asistentima i roditeljima. Uslugom osobne asistencije omogućeno je uključivanje u aktivnosti u zajednici i ovoj skupini osoba s intelektualnim teškoćama.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre provodi projekt „Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri II”. Projekt se provodi u razdoblju od 26.05.2021. do 26.01.2023., a više o projektima osobne asistencije saznajte na profilu na društvenoj mreži: Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama u Istri. Specifični cilj projekta pružati uslugu osobne asistencije za 16 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osobe s intelektualnim i/ili mentalnim oštećenjima, na području Istarske županije, radi unapređenja njihove socijalne uključenosti i kvalitete života, zapošljavanjem osobnih asistenata. Proračun projekta i iznos bespovratnih sredstava iznosi 1.920.905,04 kuna od čega 85% sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Republika Hrvatska iz Državnog proračuna.

Više informacija o fondovima EU:
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr

Za sve informacija slobodno nas kontaktirajte:
UOITI, HR-52100 Pula, Kraška 1
095 242 55 56 ured(a)uoiti.eu
kontakt osoba: Ozren Catela