Konferencija za medije povodom završetka projekta vezanog za uslugu osobne asistencije

Konferencija za medije na temu Novosti vezane uz usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri, održana je danas, 26/01/2023 s početkom u 12:30 sati u Labinu, Istarska 1 (RIŠ). Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre te Centra za inkluzivnu podršku i zapošljavanje INPROMO u svojstvu odgovornih osoba i voditelja dva projekta koja završavaju ovaj tjedan, a financirana su sredstvima Europskog socijalnog fonda i čiji su ciljevi bili pružiti uslugu osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama na području Istre.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre provodila je projekt Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim i/ili mentalnim teškoćama u Istri II (kodni broj: UP.02.2.2.14.0088).

Projekt se provodio u razdoblju od 26.05.2021. do 26.01.2023., a više o projektima osobne asistencije saznajte na profilu na društvenoj mreži: Usluga osobne asistencije za osobe s intelektualnim teškoćama u Istri.

Specifični cilj projekta bio je pružati uslugu osobne asistencije za 16 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osobe s intelektualnim i/ili mentalnim oštećenjima, na području Istarske županije, radi unapređenja njihove socijalne uključenosti i kvalitete života, zapošljavanjem osobnih asistenata.

Proračun projekta i iznos bespovratnih sredstava iznosio je 1.920.905,04 kuna od čega 85% sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Republika Hrvatska iz Državnog proračuna.

Više informacija o fondovima EU:
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr

Za sve informacija slobodno nas kontaktirajte:
UOITI, HR-52100 Pula, Kraška 1
email: ured(a)uoiti.hr
kontakt osoba: Ozren Catela
telefon: 095 242 55 56